mandag 13. april 2015

Melkefri hvit saus.

Når jeg lager hvite sauser, grøt osv. har jeg kommet fram til at usøtet soyamelk er det som passer våre ganer best. Jeg vet at en del andre liker å bruke havremelk, noe som ikke passer oss.
Rismelk, mener jeg passer dårlig i ting som må kokes! Den oppfører seg litt snodig på en måte? Blir plutselig helt tynn, selv om det virker som konsistensen er som den skal være når man holder på.

HVIT SAUS
2 ss melkefritt smør
2 ss siktet hvetemel
Ca 3 dl usøtet soyamelk til ønsket tykkelse på sausen.
Saltet, pepper og ønsket krydder. (Malt muskatnøtt, karri, urter, peppermix osv).

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.
Ha i melet og rør godt sammen på middels varme.
Ha i litt og litt av melken til passe tykkelse, mens du fortsetter å røre.
Kok opp sausen under omrøring og smak til med valgfritt krydder.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar