fredag 13. mars 2015

Melkefri vaniljesaus.

1 boks alpro soya fløte til matlaging.
2,5 dl usøtet soya melk.
4 stk eggeplommer.
1/2 dl sukker.
1 ts maizenamel.
1/4 ts vaniljepulver.

Bland alle ingredienser i en tykkbunner liten kjele.
Varm opp under omkring.
Den skal IKKE koke!
Avkjøl kjelen i kaldt vann.

Sausen tykner noe allerede under oppvarming, men får riktig konsistens etter at den har blitt avkjølt.

Holdbar i kjøleskap i ca 3-5 dager.

Går helt fint å fryse sausen å ta opp når du trenger den. Pisk den lett sammen før servering hvis den har vært fryst.

Vaniljepulver fåes kjøpt på helsekost butikker.
Har du ikke vaniljepulver, kan du gjerne bruke 1 vaniljestang.
Del stangen på tvers, skrap ut frøene og ha i kjelen.
Ha også oppi selve vaniljestangen under oppvarmingen. Denne taes ut før sausen avkjøles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar