tirsdag 11. november 2014

Melkefri iskrem/soya-fløteis.

Alpro har en soyafløte variant som er beregnet til å piskes .
Denne er helt super å bruke til hjemmelaget "fløteis".

Grunnopskrift vaniljeis.

  • En pakke alpro soya vispbar, 2,5 dl. (Den med bilde av ett jordbær). 
  • 4 eggeplommer
  • 70 gram sukker
  • 1/4ts vaniljepulver (el. frøene av 1vaniljestang).

  • Visp sukker og eggeplommer til eggedosis og tilsett vaniljepulveret.
  • Visp kremen stiv og bland inn i eggedosisen.
  • Hell isen i en passende boks med lokk og sett boksen inn i fryseren.
  • Rør i isen av og til under innfrysningen, så det ikke danner seg iskrystaller.
Her i huset er sjokoladeis en favoritt. 
Bruk grunnopskriften over. Men etter at du har blandet krem og eggedosisen sammen, har du i oboy pulver og hakket melkefri sjokolade etter smak.
En annen variant er er å bruke diverse frukt og bærsiruper.
Glem multekrem, multeis er det nye! 



2 kommentarer:

  1. Fint med den frukten man liker også, om du ønsker andre smaker enn vanilje

    SvarSlett
  2. Har blandingen i iskremmaskin nå, første gang, er spent.

    SvarSlett