søndag 30. oktober 2011

Pølsegrateng.

Pølsegrateng - Til 2 voksne og 2 barn.
  • 2 kjøttpølser.
  • 3 dl makaroni.
  • 2 egg. Skill plomme og eggehvitte. (Eggehvitten skal stivpiskes).
  • Hvitsaus. (Se oppskrift lengst nede).
-
  • Kok makaronien ferdig.
  • Mens den renner av i et dørslag koker du sausen.
  • Del pølsene først i 4, før du så skiver dem opp.
  • Bland makaroni og pølser sammen i kjelen med den hvite sausen.
  • Avkjøl litt før du rører inn de to eggeplommene.
  • Hell alt over i en smørt ildfastform.
  • Stivpisk eggehvitten, og ha den forsiktig inn i "makaronimassen".
  • Strø over knust kavring (Wasa strøbrød skal være uten melk/melkeprotein).
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 40 min.
Er ferdig når den er "tørr" inni, og sprekker litt på toppen.
Serveres med kokte poteter og gulerøtter.
Smaker ekstra godt med litt smeltet smør som saus.

Man kan gjerne ha alt over i ildfastformen kvelden før og sette kjølig.
For så å sette den i ovnen samtidig som du skreller/koker poteter og gulerøtter.


Hvitsaus.
  • 3 ss hvetemel
  • Liten klump Soft/Melange uten melk og soya.
  • Soyamelk
  • Kardemomme
  • Pepper
  • Salt
  • Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel.
  • Hell i rismelk under omrøring til en litt tykk saus.
  • Smak til med kardemomme, pepper og salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar