Pitzabunn - Halvtykk bunn som dekker en bakeplate
- 2 1/2 dl lunkent vann (Ønskes en tynnere bunn, bruk 2 dl vann).
- 1/2 dl Olivenolje
- 1 egg
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- Ca 6 dl. Hvetemel
- Vann, Olivenolje, egg og salt.
- Ha i Hvetemel til en smidig deig som slipper bakebollen.
- Hev på et lunt sted til dobbel størrelse.
- Tøm ut deigen og kna den sammen til en stor bolle.
- Legg den på en smurt bakeplate. La hvile i noen minutter, til den så vidt begynner å heve seg igjen.
- Klem ut med fingre eller kjevle, så den dekker hele bakeplaten.
- Klem opp en liten skorpe.
- Ha på saus og fyll etter egen smak.
- Istedenfor ost, kan man bruke knust potetchips/tortillachips.
- Stekes på midterste rille, 220 grader i ca 20-30 minutter.
- Avkjøl litt på rist, før du skjærer opp og serverer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar