Hveteboller uten melk.
Hveteboller med eller uten rosiner ca 30 stk.
- 150 gram smeltet soft el. melange uten melk og salt.
- 5 dl. lunkent vann
- 2 pk. gjær
- 1/2 ts salt
- 1 dl. sukker. (Kan økes til 1 1/2 dl sukker).
- Ca. 800 gram Hvetemel.
- (Rosinboller - 1 dl Rosiner).
-
- Bland sammen vann, smeltet smør og gjær.
- Sukker og salt.
- Ha så i Hvetemel til en smidig deig som slipper bakebollen.
- Sett til heving på et lunt sted.
- Når den ser ferdig ut, kna sammen og la den heve seg opp igjen.
- Del opp ca 30 emner, rull ut til boller.
- Pensle med egg.
- Etterhev i ca 20 grader.
- Stekes på varmluft, 250 grader. I ca. 10-12 min.
- Avkjøles på rist.
-
- Pensling til gjærbakst.
- Visp sammen 1 egg og 2 ss vann.
- En anelse salt for å slippe strenger av eggehvitten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar