søndag 30. oktober 2011

Hveteboller uten melk.

Hveteboller med eller uten rosiner ca 30 stk.
  • 150 gram smeltet soft el. melange uten melk og salt.
  • 5 dl. lunkent vann
  • 2 pk. gjær
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl. sukker. (Kan økes til 1 1/2 dl sukker).
  • Ca. 800 gram Hvetemel.
  • (Rosinboller - 1 dl Rosiner).
-
  • Bland sammen vann, smeltet smør og gjær.
  • Sukker og salt.
  • Ha så i Hvetemel til en smidig deig som slipper bakebollen.
  • Sett til heving på et lunt sted.
  • Når den ser ferdig ut, kna sammen og la den heve seg opp igjen.
  • Del opp ca 30 emner, rull ut til boller.
  • Pensle med egg.
  • Etterhev i ca 20 grader.
  • Stekes på varmluft, 250 grader. I ca. 10-12 min.
  • Avkjøles på rist.
-
  • Pensling til gjærbakst.
  • Visp sammen 1 egg og 2 ss vann.
  • En anelse salt for å slippe strenger av eggehvitten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar