- 50 gram smør, Soft/Melange uten melk og salt.
- 6 dl hvetemel.
- 1/2 pose tørrgjær.
- 1/2 ts salt.
- 1/2 ss sukker - kan sløyfes.
- Ca. 2,5 - 3 dl lunkent vann.
- Smuldre mel og smør.
- Ha i resten av det tørre.
- Tilsett så det våte litt etter litt, til en smidig deig som slipper bollen.
- Hev på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.
- Rundstykker - Del og form til 16 avlange eller runde rundstykker.
- Horn - del deigen i to like store deler.
- Kjevle ut hver del til en tynn leiv, som du deler i 8 like trekanter.
- Rull sammen til horn.
Etterhev og stek på midterste rille på 220grader i ca 12-15 minutter (varmluft 200 grader).
Avkjøl på rist.
Variasjoner.
Oregano Horn.
Tilsettt 1 ss oregano sammen med det tørre i deigen.
Grovere rundstykker/horn.
Bytt ut noe av hvetemelet med en neve eller to med havregryn, og en liten dæsj med Sammalt hvete fin.
Og hvis man er så heldig å tåle ost, kan man lage Ostehorn.
Strø godt med revet ost over hver utkjevlede leiv.
Kjelvle lett over, så osten fester seg litt.
Del opp som vanlig 8 like store trekanter, og rull sammen til horn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar