søndag 30. oktober 2011

Rundstykker/horn uten melk.

Grunnoppskrift rundstykker/horn - 16 stk.

  • 50 gram smør, Soft/Melange uten melk og salt.
  • 6 dl hvetemel.
  • 1/2 pose tørrgjær.
  • 1/2 ts salt.
  • 1/2 ss sukker - kan sløyfes.
  • Ca. 2,5 - 3 dl lunkent vann.
  • Smuldre mel og smør.
  • Ha i resten av det tørre.
  • Tilsett så det våte litt etter litt, til en smidig deig som slipper bollen.
  • Hev på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.
-
  • Rundstykker - Del og form til 16 avlange eller runde rundstykker.
  • Horn - del deigen i to like store deler.
  • Kjevle ut hver del til en tynn leiv, som du deler i 8 like trekanter.
  • Rull sammen til horn.

Etterhev og stek på midterste rille på 220grader i ca 12-15 minutter (varmluft 200 grader).
Avkjøl på rist.



Variasjoner.

Oregano Horn.
Tilsettt 1 ss oregano sammen med det tørre i deigen.

Grovere rundstykker/horn.
Bytt ut noe av hvetemelet med en neve eller to med havregryn, og en liten dæsj med Sammalt hvete fin.

Og hvis man er så heldig å tåle ost, kan man lage Ostehorn.
Strø godt med revet ost over hver utkjevlede leiv.
Kjelvle lett over, så osten fester seg litt.
Del opp som vanlig 8 like store trekanter, og rull sammen til horn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar