Ca 25 stk.
- 3 1/2 dl Vann
- 100 gram Soft/Melange uten melk og salt
- 1 1/2 pk Tørr gjær
- 1 dl. Sukker
- 1 liten ts. Kardemomme
- 1/2 ts. Hornsalt
- Ca. 500 gram Hvetemel
- Smelt smøret og ha det bollen sammen med kaldt vann.
- Tilsett gjær, sukker, kardemomme og hornsalt.
- Hvetemel til passe smidig deig som slipper bakebollen.
- La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
- Dytt den sammen, og hev igjen til dobbel størrelse.
- Etter 2.gangs heving, tøm deigen ut på benken.
Rull en pølse som du så kjevler ut.
Smør på fyllet: 50 gram melkefritt smør + 3 ss sukker + 1 ts kanel.
Rull så sammen til en pølse igjen.
Skjær i ca. 1,5 cm tykke skiver. (25-30 stk).
Legg skivene oppi muffinsformer.
-
Etterhev i ca. 20 min og smør dem med pisket egg.
Stekes i ca. 15 min, midterste rille på 220 grader. (Varmluftsovn - 200 grader).
Avkjøl på rist.
- Pensling til gjærbakst.
- Visp sammen 1 egg og 2 ss vann.
- En anelse salt for å slippe strenger av eggehvitten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar