mandag 13. april 2015

Litt om meg og bloggen.

Personen bak disse oppskriftene er en dame på 44 år som lyder navnet Monica.
Min datter FrøkenV, fikk tidlig bekreftet at hun ikke tålte melkeprotein - melkeallergi.
Jeg har alltid interessert meg for mat og matlaging, var derfor ikke så vanskelig å sette seg inn i et melkefritt kosthold. Familie og venner synes derimot at det var vanskelig å plutselig skulle servere  melkefritt hjemme hos seg selv. Derfor ble denne bloggen til,  en oppskriftsbank, så dem hadde oppskriftene mine lett tilgjengelig.
Slik etterhvert som FrøkenV ble bedt i barnebursdager og det ble slutt med medbragte kaker, sendte jeg linken med mine oppskrifter til bursdagbarnets "baker" les mor....
Har egentlig ikke snakket så høyt om denne bloggen, men slik plutselig oppfatter jeg at det daglig er en god del besøkende som finner mine oppskrifter gjennom Google.
Supert at jeg også hjelper ukjente med melkefrie oppskrifter!

Har fått noen spørsmål om vann i kaker og gjærdeiger kan erstattes med havre/rismelk? Det må dere gjerne gjøre, men jeg synes ikke det smaker godt... Kanelsnurrene, bollene, sjokoladekaken og muffinsene er oppskrifter som er godt over 30 år. Og de har alltid vært laget på vann! Eneste tilpasningen jeg har gjort, er å bytte ut smøret til en melkefri variant, samt bruker melkefri sjokolade der det er aktuelt.

Er også kommet spørsmål på sukkermengden i sjokoladekaken, som alt fortalt er oppskriften gammel og laget før sukrin, stevia osv.
Hver enkelt må gjerne tilpasse oppskriften til sin egen, men jeg personlig liker den best med
opprinnelig sukkermengde. Sukkermengden er ikke bare smak, men gjør også noe med teksturen til
kaken.

Har fått noen henvendelser på om jeg kan legge ut oppskrifter på det ene eller det andre, og det har blitt gjort. Kommenter gjerne under dette innlegget om det er noe spesielt du ønsker oppskrift på. Så skal jeg se hva jeg får til.

Lykke til med en melkefri hverdag til dere alle sammen.
Mvh Monica.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar