Ca. 20 muffins.
3 egg
2 dl sukker
50 gram smeltet melkefritt smør.Soft spesial el. Melange uten melk og salt.
1 dl Vann
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
3 dl siktet hvetemel
(2ss kakao, for sjokolademuffins)
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
Ha i vann og smeltet melkefritt smør, rør forsiktig inn.
Sikt så inn mel, bakepulver og vaniljesukker (Kakao).
Rør sammen forsiktig med en slikkepott, så ikke luften av eggedosisen forsvinner.
Hell over i muffinnsformer.
Stekes i 10-15 min, midterste rille på 180 grader.
Spises som dem er eller ha på melis eller frosting.
Kan også sprøytes fyll inni muffinsen.
Frosting til Cupcakes/muffins.
4 ss melkefrittsmør, mykt.
1 ts vaniljesukker
3 ss vann
ca. 250 gram melis
Sjokoladefrosting - + 1 ss kakaopulver
Vaniljefrosting -+ 1/2 ts sitrondråper og noen dråper vanilje essens.
Pisk smør, melis og vaniljesukker hvitt.
Tilsett vann og ev kakaopulver.
Ha frostingen over i en sprøytepose og ha den på kakene.
Hva med å bruke soyamelk isteden for vann?
SvarSlettVille da ha brukt usøtet soyamelk :-)
SvarSlettDenne oppskriften har vært laget på vann siden jeg fikk den for 25 år siden. Så har aldri prøvd med melk :-)
Takk for oppskrift. Har en som blir 10 år i morra og glemte helt muffins (som er tradisjon), veldig viktig å holde på tradisjonene for han :-) Lillesøster tåler ikke melk så denne er jo midt i blinken :-) Hilsen Siv.
SvarSlettSuper oppskrift! Passet perfekt da jeg ikke hadde noe melk i kjøleskapet, men hadde innmari lyst til å lage noe muffins :)
SvarSlettSkal den være rennende
SvarSlettJa, røren er ganske flytende. Hell oppi formene med hjelp av en skje eller lignende.
SlettTakk for oppskriften :-) byttet selv ut vannet i røren og glasuren med kaffe, og det funker også bra.
SvarSlettJeg byttet ut vannet med presset appelsinjuice �� funket bra det også :)
SvarSlettTakk for tilbakemelding.
SvarSlettFunker også å bruke eplejuice.
Kremt..... kan muffins lages dagen før? (og oppbevares i kjøleskap?)? Eller bør de lages samme dag?
SvarSlett10-15 minutter er det små eller store muffinsformer?
Og: I sjokoladekake oppskriften din står det "Smør smeltes i vannet og helles i røra": Mener du at vannet skal koke - og smøret smeltes i det? (Eller blande smeltet smør og kaldt vann).
Og - "Midterste rille på 180 grader i ca 30 minutter" (sjokoladekaken) gjelder denne tiden også når den lages i kakeform?
Kremt - må ha det inn med teskje.
Takk for fin blogg! :-)
jeg har laget muffins dagen før, oppbevart dem i lufttett boks på kjøkkenbenken. Jeg har brukt frosting på mine, denne blir veldig hard i kjøleskapet. Finker også helt greit å steke, pynte ferdig med frosting. For så å fryse dem. Taes opp par timer før servering.
SlettCa 10 min er vel på slike "vanlige" muffinsformer. Jeg har laget mini muffins i konfektformer. Disse trenger ca 4-5 min. Steketid kommer mye an på hvilken stekeovn som blir brukt. Din kan f.eks. være varmere enn min, selv om begge skrues på samme temperatur.
Ang sjokoladekaken så tar du en kjele med kaldt vann som kokes opp. Putter oppi riktig mengde smør og lar smøret smelte i vannet. På spørsmål om steketid blir svaret litt det samme som på muffins.
På sjokoladekake kan du bruke en grillpinne/strikkepinne/lang fyrstikk å dytte ned i kaken for å se om den er ferdig. Dytt forsiktig ned pinnen, i sentrum/midten av kaken. Hvis pinnen er tørr når du drar den opp, er den ferdig stekt. Hvis det er røre som sitter igjen på pinnen, trenger den noen minutter til. Man kan også se på kanten av kakeformen at kaken trekker seg litt inn/slipper kanten. Det er også tegn på at den er ferdig.
Håper du fikk svar på det du lurte på.
Tusen takk for (kjapt) svar :-)
SlettBåde muffins og sjokoladekake er bakt og utprøvd av 10 barn og 13 voksne og samtlige gav svært gode tilbakemeldinger på begge deler. Takknemlig for bloggen din!
Så bra at baksten falt i smak til alle mann.
SvarSlettHelt supert at bloggen er til hjelp for deg og andre.
Lykke til med videre melkefri baking :)