Ca. 40 Chocolate chip cookies.
- 300g hvetemel
- 1/2 ts natron
- 180g smeltet soft/melange uten melk og salt
- 250 g brun sukker
- 50g sukker
- 1 ts vaniljepulver el. vaniljesukker. (Vaniljepulver kjøpes på f,eks helsekostbutikker.)
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 200g hakket Odense 55% kokesjokolade (Coop mega el. OBS!)
- Ha smeltet smør, brun sukkker og hvit sukker i en bolle og bland godt.
- Ha i vaniljepulver, egg og eggeplommen og bland (pisk) til det er lett og luftig.
- Tilsett mel og natron, rør sammen.
- Ha så oppi sjokoladen til slutt.
- Bruk en skje til å lage noenlunde like store kuler (25-30 gram er en fin størrelse.)
- Sett dem i god avstand til hverandre, på stekebrett dekt med bakepapir. 9-12 kjeks per brett.
- Stekes i 10-15 minutter, 165 grader. (Jeg brukte varmluft på 150 grader.)
- Er ferdige når de begynner å brunes svakt i kantene.
- La de stå på brettet noen minutter før du setter de til avkjøling på en rist.
Tips:
Istedendfor å steke alle kan du sette deig kulene i frysen (legg de over i en plastpose når de er frosne). Disse kan stekes når det skulle passe - legg de frosne deigkulene direkte i forvarmet ovn og legg til noen minutter steketid.
Nydelig, skal prøve disse til min grand tante :-) dumt jeg ikke kan smake på dem selv.
SvarSlettHva er det du ikke tåler?
SvarSlettFunker fint med glutenfri lys melblanding.
Har ikke prøvd med NoEgg, men vil tro det også funker helt greit.