søndag 30. oktober 2011

Sjokoladekake uten melk.

Langpanne kake.
Halverer man oppskriften passer den i en liten pringform 20cm
Hvis man ønsker, kan man da dele kaken og ha i glasur.

  • 6 egg.
  • 500 gram sukker. 
  • 4ss kakao (original/drikkekakao).
  • 400 gram hvetemel.
  • 3 ts vanniljesukker.
  • 3 ts bakepulver.
  • 3 dl vann.
  • 300 gram soft spesial/melange uten melk og salt.
  • Egg og sukker piskes til eggedosis
  • Sikt inn det tørre, og rør lett inn.
  • Smør smeltes i vannet og helles i røra, rør forsiktig inn til jevn røre.
-
  • Midterste rille på 180 grader i ca 30 minutter.
  • Stikk en strikkepinne i kaken. Er den ferdig, er pinnen like tørr som når du stakk den nedi. Henger det igjen røre, stek noen minutter til.
  • Man kan også se på kaken at den er ferdig når den slipper kantene i formen.
  • Avkjøl kaken før glasuren haes på.

Sjokolade glasur. (Halver oppskriften til springform)
8 ss melkefritt smør
2  ts vanniljesukker
2 ss kakaopulver
6 ss kaffe eller vann
ca 500 gr melis

Smelt smøret og bland alt sammen til en jevn glasur.
Eller man kan også piske smør og melis hvitt. Ha i vaniljepulver, kakao, kaffe/vann. Pisk så til du fårr en jevn og glatt smørkrem. Smør så utover kaken.
Funker perfekt som frosting til cupcakes.

4 kommentarer:

  1. Hei.

    Gutten min på snart 4 år har akkurat fått påvist kumelk allergi. Han har ønsket seg en lynet McQueen kake i over et halvt år, og jeg skal lage en (denne?) og dekke med Sugarpaste/fondant. Vet du om denne kaken er egnet til det?

    og et annet generelt spørsmål: Er det ikke bare til å bytte ut melk/smør etc. i ALLE oppskrifter med melkefrie varianter?? Eller er det en for "lettvint" og naiv ide?

    SvarSlett
  2. Hei.
    Denne kaken funker veldig fint til lynet McQueen.
    Jo da, er egentlig bare å bytte ut melk/smør med melkefrie varianter.
    Det er bare å finne de produktene man synes funker for seg selv.
    Vi har havnet på soyaprodukter. Alpro har mye bra. Matfløten, yoghurt, kremfløte, soyamelk (vi bruker usøtet soyamelk).
    Havremelk blir for søt, samt liker ikke smaken. Men der finnescdet en vaniljesaus som er god - oatly.
    Rismelk funker ikke i sauser, og grøt. Blir veldig fort plutselig tyntflytende.
    Men i pannekaker og vafler funker Rismelk veldig bra! Rismelk er også søt, så trengs veldig lite sukker i vafelrøren.
    Det som er utfordringen er halvfabrikater! Man må bare lese og lese innholdsfortegnelser. Plutselig er oppskriften fra fabrikken endret...

    SvarSlett
    Svar
    1. TUSEN TAKK for svar :-) Jeg har brukt sååå mye tid på nettet og googlet frem og tilbake uten å (nødvendigvis) bli så mye klokere, men din blogg er informativ og lettforståelig - med til og med bilder av ulike produkter (samt denne utfyllende informasjonen du gav meg nå). Tusen takk - veldig takknemlig!!!

      Slett
  3. Så bra jeg kunne hjelpe.
    Lykke til med en melkefri hverdag til dere.

    SvarSlett