søndag 8. januar 2012

Mellomgrove brød - 3 stk, uten melk.

Jeg er super kresen på brød!!! Tørt brød kaster jeg glatt i søppla...
Så min mor har kommet frem til en brødoppskrift t.o.m jeg liker.
Og så er de jo helt frie for melk/melkeprotein.
Disse brødene holder seg saftige og myke/ferske i 3-4 dager. Og er like gode etter å ha vært fryst.

Oppskrift.
1,5pk tørrgjær.
1 kg (pose) møllerens brød.
1 1/2 dl Kruskakli (vistnok kruskakli som gjør at brødet holder seg saftig)
2 ts salt
1/2 dl nøytral mat olje (Rapsolje)
9,5 dl vann (ca 40 grader)
Siktet hvetemel til passe deig som slipper bollen under elting i maskin.( ca. 700 gram.)
Deigen røres bare godt sammen.

Heves ca 1/2 til 3/4 time
Kjør så maskinen lenge og lenge, til man har en skikkelig seig deig!
Del deigen i 3 like store deler, og bak ut brødene.
Legg over i smurte brødformer eller på bakeplate.
Fukt så toppen av brødene med vann, før du tar en skarp kniv og skjærer en strek på midten av hele brødets lengde. (Vannet og streken er til for å få en flott skorpe som ikke sprekker opp.)
Etterheves 1/2 til 3/4 time

Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 45 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar