mandag 21. november 2011

Smultringer uten melk.



Smultringer Ca. 40 stk.

Ingredienser:
  • 4 egg
  • 250 g sukker
  • 1 ½ dl melk som tåles. (Ev soyafløte)
  • 75 g smeltet margarin uten melk.
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts hornsalt
  • ca 500 g hvetemel
  • ca 1 ½ kg flott matfett

Fremgangsmåte:
  • Visp eggene og sukkeret til eggedosis.
  • Ha i det bløte og så resten av det tørre.
  • Arbeid deigen raskt sammen.
  • Dekk til og la den hvile ca. 1 time i kjøleskapet.
  • Kjevle deigen ut ca 1 cm tykk og stikk ut smultringer.
  • Smelt flott matfett i en gryte eller kjele.
  • Kok smultringene til de er lysebrune og gjennomstekte.
  • Bruk en god hullsleiv til å vende smultringene med under kokingen og til å ta dem opp med.
  • Legg smultringene etter hvert på en rist med fett-sugenede papir.

NB! Bruk ALDRI vann til å slukke enn eventuell brann i smultkjelen!!!!
Sett tilhørende lokk på kjelen og trekk den forsiktig vekk fra komfyren!



1 kommentar: