Smultringer Ca. 40 stk.
Ingredienser:
- 4 egg
- 250 g sukker
- 1 ½ dl melk som tåles. (Ev soyafløte)
- 75 g smeltet margarin uten melk.
- 1 ts kardemomme
- 1 ts hornsalt
- ca 500 g hvetemel
- ca 1 ½ kg flott matfett
Fremgangsmåte:
- Visp eggene og sukkeret til eggedosis.
- Ha i det bløte og så resten av det tørre.
- Arbeid deigen raskt sammen.
- Dekk til og la den hvile ca. 1 time i kjøleskapet.
- Kjevle deigen ut ca 1 cm tykk og stikk ut smultringer.
- Smelt flott matfett i en gryte eller kjele.
- Kok smultringene til de er lysebrune og gjennomstekte.
- Bruk en god hullsleiv til å vende smultringene med under kokingen og til å ta dem opp med.
- Legg smultringene etter hvert på en rist med fett-sugenede papir.
NB! Bruk ALDRI vann til å slukke enn eventuell brann i smultkjelen!!!!
Sett tilhørende lokk på kjelen og trekk den forsiktig vekk fra komfyren!
takk for god oppskrift :)
SvarSlett